Nu startas fler lärarassistent-utbildningar

SKOLPERSONAL. Ytterligare tre utbildningar till startas för att bli lärarassistent. Nytt är att dessa har en specialisering mot integration.

Foto: Mikael Gustavsen/Arbetsmiljöverket
Josefin Lingström

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) har presenterat vilka utbildningar som blivit beviljade att starta i höst. Sammanlagt handlar det om 500 nya utbildningar inom olika branscher. Av dessa är 11 utbildningar inom pedagogik och undervisning. 

Tre nya utbildningar

Sedan tidigare finns tre utbildningar till att bli lärarassistent. En i Vänersborg, samt två på distans från Stockholm och Linköping. I höst startar ytterligare tre lärarassistent-utbildningar. De har specialisering mot integration och har 70 platser vardera per utbildningsstart. Det är Lernia Utbildning AB som fått tillstånd till att driva utbildningarna som läses på distans från Piteå, Stockholm och Malmö. Utbildningen är 1,5 år.

MYH har i denna ansökningsomgång gett 15 utbildningssamordnare avslag att anordna utbildning till lärarassistent.

I höst startas även de två utbildningarna Specialistutbildad barnskötare samt Specialistutbildad barnskötare med inriktning språkutveckling. Dessa finns i Nyköping respektive Göteborg.

– Fler platser och fler studerande gör att vi i framtiden kommer att bli ännu bättre på att tillgodose arbetslivets behov av kompetens, säger Thomas Persson, generaldirektör för MYH, i ett pressmeddelande. 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget