Nissinen petades från SD-toppen: ”Tråkigt”

EU-parlamentarikern Johan Nissinen kommenterade uppgivet i måndags beskedet att han inte är en av Sverigedemokraternas toppkandidater inför det kommande EU-valet i juni. ”Det är tråkigt men jag respekterar partiets beslut”, skrev Nissinen på Facebook.

Trots att Johan Nissinen (SD) i dag sitter i parlamentet placerades han långt ner, på plats 12, på Sverigedemokraternas EU-lista inför valet. 
Trots att Johan Nissinen (SD) i dag sitter i parlamentet placerades han långt ner, på plats 12, på Sverigedemokraternas EU-lista inför valet. Foto: EU-parlamentet
Natacha López

Johan Nissinens reaktion kommer nästan en vecka efter att partiet presenterat sin EU-vallista som toppas av partiets andra nuvarande Europaparlamentariker, Charlie Weimers. Han följs av riksdagsledamoten Beatrice Timgren och debattören Dick Erixon.

Nissinen, som suttit i parlamentet sedan 2022, placerades på plats 12.

I ett inlägg på Facebook skriver han att han, mandatperioden ut, kommer att fortsätta stå upp för svenska skattebetalares intressen och göra allt han kan för att bromsa maktförskjutningen till Bryssel.

Altinget logoEU
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget eu får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00