Naturvårdsverket varnar för neddragning nästa år

BUDGETUNDERLAG. Naturvårdsverket behöver ett höjt förvaltningsanslag nästa år, annars kan 100 tjänster försvinna.
– Vi är angelägna om att politiken känner till vad som skulle hända om vi inte får en höjning av anslaget, säger generaldirektör Björn Risinger.

"Den neddragning som
aviserats i budgetpropositionen för 2020 skulle innebära att myndigheten
måste minska antalet tjänster med cirka 100 och göra omfattande
nedprioriteringar" skriver Naturvårdsverket i sitt budgetunderlag för 2021-2023.
"Den neddragning som aviserats i budgetpropositionen för 2020 skulle innebära att myndigheten måste minska antalet tjänster med cirka 100 och göra omfattande nedprioriteringar" skriver Naturvårdsverket i sitt budgetunderlag för 2021-2023.Foto: Maja Suslin/TT
Johanna Alskog

Nästa år ska Naturvårdsverket gå från cirka 590 miljoner kronor i förvaltningsanslag till knappt 480 miljoner kronor, enligt vad som är aviserat i årets budgetproposition. Det skulle innebära en nedskärning med 100 tjänster, enligt det budgetunderlag som myndigheten lämnat till regeringen.

– Att vi skriver en hel del om konsekvenserna handlar om att vi är angelägna att politiken känner till effekten av ett sänkt anslag, säger generaldirektör Björn Risinger til Altinget.

Läs hela artikeln om vilka resurser Naturvårdsverket begär från regering och riksdag inför budgetåret 2021 på Altinget Miljö och Energi. Teckna gratis provabonnemang här.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00