Myndighetschef avgår

NAMN. Direktören och chefen för Överklagandenämnden för studiestöd (ÖKS) avgår. Nyligen kom också en myndighetsanalys av ÖKS med kritik om att myndigheten har bristande rättssäkerhet. 

Foto: Jessica Gow/TT
Josefin Lingström

I mars 2014 tillträdde Hans Göran Åhgren som ny direktör och chef för ÖKS. Innan det har han bland annat arbetat vid Transportstyrelsen och justitiedepartementet.

I början av maj i år ansökte Hans Göran Åhgren först om tjänstledighet från ÖKS. Men nu har Åhgren begärt att få avgå från posten som myndighetschef.

– Monica Vestin är vikarierande myndighetschef fram till den 31 juli, säger Tove Kullenberg, pressekreterare hos ministern för högre utbildning och forskning, Matilda Ernkrans (S), till Altinget.

Kritik mot ÖKS

I slutet av april presenterade Statskontoret sin myndighetsanalys av ÖKS. Där konstaterades flera olika brister i verksamheten och Statskontoret anser att det medför risker för effektiviteten, rättssäkerheten och kvaliteten. Därför föreslår de att utbildningsdepartementet ska följa upp detta.

Hur kommer ni följa upp arbetet på myndigheten? 

– Utbildningsdepartementet följer upp myndighetens arbete löpande, bland annat genom myndighetsdialoger. Nästa myndighetsdialog planeras till direkt efter sommarsemestrarna, svarar Tove Kullenberg.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00