Muf: Moderaterna fegar om fri hyressättning

Muf är besvikna över att Moderaterna inte är beredda att gå längre i frågan om fri hyressättning. ”Lidande för den fegheten i partiet blir ju vi unga”, säger Mufs förbundsordförande Douglas Thor till Altinget. 

”Jag vet att majoriteten som satt i salen egentligen håller med om att det är bra och nödvändigt om man ska lösa problemet på bostadsmarknaden”, säger Douglas Thor (M).
”Jag vet att majoriteten som satt i salen egentligen håller med om att det är bra och nödvändigt om man ska lösa problemet på bostadsmarknaden”, säger Douglas Thor (M).Foto: Caisa Rasmussen/TT
Louise Carlsson-Örning

Under Moderaternas partistämma klubbade stämman igenom att partiet ska driva frågan om fri hyressättning i nyproduktion. Mufs reservation om att avskaffa hyresregleringen i hela beståndet fick däremot inte stöd. 

Mufs ordförande Douglas Thor (M) är besviken över att man inte vill gå längre och tycker att partiet fegar. 

– Jag vet att majoriteten som satt i salen egentligen håller med om att det är bra och nödvändigt om man ska lösa problemet på bostadsmarknaden. Men man håller tillbaka vad man tror är bäst för Sverige för att man är rädd att ta striden i media och med Socialdemokraterna om detta, säger han till Altinget. 

Altinget logoBo och Bygg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget bo och bygg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00