Två biträdande partisekreterare ska stärka Moderaterna inför kommande val

Nyligen utsågs Karin Enström till ny partisekreterare för Moderaterna. Hon får nu sällskap av två biträdande partisekreterare i syfte att stärka partiorganisationen till valen 2024 och 2026.

Moderaternas kommunikationschef Martin Borgs och organisationschef Karin Juhlin blir biträdande partisekreterare.
Moderaternas kommunikationschef Martin Borgs och organisationschef Karin Juhlin blir biträdande partisekreterare.Foto: Moderaterna
Miranda Olsson

Det var i oktober tidigare försvarsministern och riksdagsledamoten Karin Enström utsågs till Moderaternas nya partisekreterare efter att Gunnar Strömmer tillträtt som justitieminister i Ulf Kristerssons regering. 

Vid sidan av Enström utses nu även två biträdande partisekreterare: partiets organisationschef Karin Juhlin och kommunikationschef Martin Borgs. Syftet är, enligt partiet, att stärka organisationen till de kommande valen.

– Karin och Martin har spelat avgörande roller för Moderaterna under de senaste åren och jag är mycket glad att de vill axla ett ännu större ansvar. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med dem för att ytterligare stärka Moderaterna som Sveriges viktigaste politiska kraft, säger Karin Enström i ett pressmeddelande

Ska bilda opinion för moderata idéer

Karin Juhlin, chef för partikansliet sedan 2019, blir biträdande partisekreterare med ansvar för utveckling och organisation. Hon var partiets valgeneral inför Europaparlamentsvalet 2018 och har även varit stabschef för partiledningen.

– Moderaterna har under den senaste mandatperioden byggt ett starkt lag och en enorm kraft i våra kommuner och regioner, och ett växande medlemsengagemang över hela landet. Det arbetet ska vi fortsätta och utveckla tillsammans, säger Juhlin i pressmeddelandet.

Martin Borgs utses i sin tur till biträdande partisekreterare med ansvar för strategi och kommunikation. Han var partiets nationella digitala valledare inför valet 2018. Borgs huvuduppgift blir nu att utforma och leda arbetet med partiets strategier för att vinna väljare och bilda opinion ”för moderata idéer”.

– Valrörelsen är inte allt, men allt är valrörelse. Under de kommande åren ska Moderaterna vinna medborgarnas förtroende varje dag så att vi får ett ännu starkare mandat den 13 september 2026, säger Martin Borgs i pressmeddelandet.

Nämnda personer

Martin Borgs

Biträdande partisekreterare (M) med ansvar för strategi och kommunikation

Karin Juhlin

Biträdande partisekreterare (M) med ansvar för utveckling och organisation
Fil. kand. personalvetare inriktning arbetsrätt (Lunds uni.)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00