Moderat riksdagsledamot går över till Sverigedemokraterna

PARTIER. Riksdagsledamoten Patrick Reslow lämnar Moderaterna och går med i Sverigedemokraterna.

Vid en pressträff på onsdagsförmiddagen presenterade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson nyheten att Patrick Reslow, riksdagsledamot för Moderaterna går över till SD.

Beslutet om partibyte har enligt Reslow växt fram under lång tid men tog sin början den 27 december 2014 då Moderaterna gick med på decemberöverenskommelsen. 

– Jag upplevde det som ett svek inte bara mot väljarna utan också mot försvaret av författningen, sade Patrick Reslow, vid pressträffen.

Reslow har varit medlem i Moderaterna sedan 1983 och riksdagsledamot sedan 2010. Han uttryckte under pressträffen sitt missnöje med att Alliansen inte har velat samarbeta med Sverigedemokraterna och anser att decemberöverenskommelsen trots att den skrotades hösten 2015 fortfarande enligt Reslow finns kvar i praktiken.

– Jag som riksdagsledamot drivs av en passion att kunna förändra och göra skillnad. Jag är mer intresserad av konkreta resultat än att bara knyta näven i fickan, sade han.

Jimmie Åkesson berättade att Sverigedemokraterna riktat stark kritik mot den övriga oppositionen för att de, enligt Åkesson,  inte ägnat sig åt oppositionspolitik i särskilt hög grad.

– Det är klart att det medför missnöje som växer ute i landet men också i riksdagsgrupperna här i huset, sade han.

När Patrick Reslow officiellt anmäler till kammaren att han lämnar Moderaternas riksdagsgrupp kommer han att få partibeteckningen (-) och betraktas som politisk vilde. Det går inte att byta partigrupp under pågående mandatperiod. Däremot står det Reslow fritt att rösta med Sverigedemokraterna.

Forrige artikel "De sex myndigheterna har rätt – det är bråttom" Næste artikel Bucht går emot Skogs skogsbesked Bucht går emot Skogs skogsbesked