Miljö- och jordbruksutskottets ordförande tar ledigt

LEDIGHET. Kristina Yngwe (C), ordförande i miljö- och jordbruksutskottet, ska snart gå på föräldraledighet. Partikollegan Ulrika Heie kommer att ta över ordförandeklubban.

I april ska Centerns landsbygdspolitiska talesperson Kristina Yngwe bli mamma och har därför ansökt om och fått beviljat ledighet för perioden från den 7 april till 29 november.

Yngwe sitter i riksdagen sedan år 2014. Hon har varit ledamot i miljö- och jordbruksutskottet sedan 2015. Sedan 2018 är hon ordförande i utskottet.

De kan kliva in istället

Först på tur att ersätta henne i riksdagen under ledigheten är Stina Larsson, som är andra vice ordförande i kommunstyrelsen i Kävlinge.

Yngwe är ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott. Den rollen kommer partikollegan Ulrika Heie, ordinarie ledamot i utskottet, att ta över under Yngwes föräldraledighet, meddelar Yngwe i ett sms till Altinget.

Forrige artikel Överblick: Damberg (S) bemöter kritik och Merkels efterträdare avgår Överblick: Damberg (S) bemöter kritik och Merkels efterträdare avgår Næste artikel L-ersättare tackar nej till riksdagen – jobbar för M L-ersättare tackar nej till riksdagen – jobbar för M
Postnord: Behövs mer finansiering än bara portointäkter

Postnord: Behövs mer finansiering än bara portointäkter

REPLIK. I den kommande postlagsutredningen är det viktigt att se hur samhällsuppdraget posttjänsten kan utföras utan att det innebär en orimlig ekonomisk belastning för tillhandahållaren, skriver Postnords koncernchef, Annemarie Gardshol.