Magnus P Wåhlin förlorade med en röst: ”Jobbat dygnet runt”

Magnus P Wåhlin förlorar kampen om språkrörsposten för andra gången. 2019 vann Per Bolund med 171-87. I dag gick Daniel Helldén segrande ur striden med en enda röst vid Miljöpartiets kongress i Örebro.

Strid på kniven. Daniel Helldén vann med en rösts marginal mot utmanaren Magnus P Wåhlin. ”Någon måste vinna och nu blev det Daniel”, säger han.<br>
Strid på kniven. Daniel Helldén vann med en rösts marginal mot utmanaren Magnus P Wåhlin. ”Någon måste vinna och nu blev det Daniel”, säger han.
Foto: Christine Olsson/TT
Johanna Alskog

ÖREBRO. – Det var galet jämnt, säger Magnus P Wåhlin utanför kongressalen där Daniel Helldén just blivit Miljöpartiets språkrör i en knivskarp omröstning.

131 av ombuden lade sin röst på Daniel Helldén och 130 på Magnus P Wåhlin. Han kom närmare språkrörsposten den här gången än 2019 års kongress, då han utmanade Per Bolund, men ändå inte hela vägen fram.

– Det är tufft att förlora med en röst. Jag har kämpat hårt och jobbat dygnet runt med den här kampanjen i några månader nu. Jag bestämde mig när jag gick in i det, att jag skulle gå all in, så det är klart att nu känns det lite tungt. Nu är jag trött. Samtidigt konstaterar jag att det här är spelets regler. Någon måste vinna och nu blev det Daniel.

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00