Luckor när regeringen ändrar komvux uppdrag

KOMVUX. Regeringen vill ändra komvux uppdrag så att den med störst behov ska få förtur till vuxenutbildning. Men det finns luckor i förslaget, enligt Sveriges kommuner och regioner och Vuxenutbildning i samverkan.

Regeringen förbereder ett lagförslag för att ändra komvux inriktning. Regeringen vill tydliggöra att komvux ska vara en bas för den nationella och regionala kompetensförsörjningen till arbetslivet.  

Prioriteringsregeln föreslås att ändras så att den som är i störst behov av utbildning prioriteras, i dag är det är den som har minst utbildning som prioriteras.

Vuxenutbildning i samverkans (Vis) ordförande Jonas Jonsson är positiv till ändringen. 

– Men det kan ge stort utrymme för tolkning. När man pratade tidigare om kortast utbildning, så mätte man tid. När man pratar om störst behov, så finns det många fler faktorer att se till, säger han till Altinget.

Läs hela artikeln, där bland annat Sveriges kommuner och regioner kommenterar behovet av riktlinjer från Skolverket samt behovet av extra medel till komvux, på Altinget Utbildning. Teckna gratis provabonnemang här.

 

Forrige artikel Överblick: Börsras i Kina och ny kandidat till V-ledare Överblick: Börsras i Kina och ny kandidat till V-ledare Næste artikel Shekarabi (S): Shekarabi (S): "Sjukförsäkringen har fått orimliga effekter"