Centerpartiet: "C-kvinnor får själva ta ansvar för hur de kommunicerar sin politik"

LIBERALT KÄBBEL. I en debattartikel av Centerkvinnorna på Förintelsens minnesdag uppmanas Liberalerna att inte "köpslå med nationalistiska idéströmningar". Artikeln har mött hård kritik från Liberalerna, men även från det egna partiet.

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Rebecka Prahl

I början av veckan skrev C-kvinnornas ordförande Sofia Jarl en debattartikel i Altinget på Förintelsens minnesdag, i vilken hon uppmanade L att “stå upp för demokratin”, “ställa sig på godhetens sida” och att inte “köpslå med nationalistiska idéströmningar”.

Upprörda reaktioner

Artikeln föranledde många reaktioner, bland annat inom L där riksdagsledamoten Fredrik Malm twittrade

Även intern kritik 

Debattartikeln fick även kritik inom Centerpartiet. Ida Alterå, ordförande för Centerns ungdomsförbund, skrev på Twitter att artikeln var ovärdig: 

Även Centerstudenters ordförande Julia Eriksson var besviken på C-kvinnorna: 

C-kvinnorna politiskt självständiga, enligt C

Altinget har sökt Centerpartiet och Annie Lööf för att få hennes och partiets syn på C-kvinnornas debattartikel, och fått följande kommentar från presstjänsten:

– Centerkvinnorna är en systerorganisation till Centerpartiet, dock en politiskt självständig organisation som själva får ta ansvar för hur de kommunicerar sin politik, skriver presstjänsten till svar.

 

Den här artikeln har uppdaterats sedan publicering då Centerpartiet har förtydligat att svaret på Altingets frågor kom från partiet och inte Annie Lööf.  

Läs också


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00