Liberalerna stuvar om i toppen

NAMN. Liberalerna gör en rad rockader och nyutnämningar bland partiets talespersoner. Tanken är att formera laget inför valrörelsen.

Fredrik Malm ny utrikespolitisk talesperson

Fredrik Malm är riksdagsledamot och ersätter Birgitta Ohlsson som utrikespolitisk talesperson. Han fortsätter även som migrationspolitisk talesperson vid sidan om sitt nya uppdrag.

Gulan Avci ny integrationspolitisk talesperson

Gulan Avci är ordförande i Liberala Kvinnor. Partiet skriver i ett pressmeddelande att hennes kamp för jämställdhet och mot hedersförtryck fortsätter. Tanken är att Avci ska ha ett “helhetsansvar för att Sverige ska få en bättre integrationspolitik med fokus på jobb, trygghet och liberala värderingar”.

Robert Hannah är ny biträdande integrationspolitisk talesperson och talesperson i riksdagen. Han fortsätter även som bostadspolitisk talesperson.

Anna Starbrink ny sjukvårdspolitisk talesperson

Anna Starbrink är landstingsråd i Stockholms län och har varit ordförande i Liberalernas välfärdskommission som tagit fram Liberalernas nya sjukvårdspolitik. “Hon blir en viktig röst för att föra ut Liberalernas politik och i att kritisera regeringens sjukvårdspolitik som skapat längre vårdköer och sämre tillgänglighet”, skriver partiet.

Bengt Eliasson är ny biträdande sjukvårdspolitisk talesperson och talesperson i riksdagen. Han fortsätter även som funktionspolitisk talesperson.

Said Abdu ny arbetsmarknadspolitisk talesperson

Said Abdu är riksdagsledamot och blir ny arbetsmarknads- och företagspolitisk talesperson. Han är från Trollhättan och har en bakgrund som företagare och som aktiv inom olika företagarorganisationer. Mats Persson fortsätter som ekonomisk-politisk talesperson och har ett övergripande ansvar.

Maria Arnholm ny jämställdhetspolitisk talesperson

Maria Arnholm är partisekreterare för Liberalerna och har tidigare varit jämställdhetsminister.

Christina Örnebjär är ny kulturpolitisk talesperson

Christina Örnebjär är riksdagsledamot från Kumla och blir ordinarie ledamot i kulturutskottet.

Maria Weimer är ny näringspolitisk talesperson

Maria Weimer är riksdagsledamot från Uppsala och blir ordinarie ledamot i näringsutskottet.

Lotta Edholm är ny biträdande utbildningspolitisk talesperson

Christer Nylander fortsätter som utbildningspolitisk talesperson. Han får stöd av Lotta Edholm som idag är oppositionsborgarråd i Stockholms stad.

 

Forrige artikel Skog lovar inget kvickt besked om slutförvar Skog lovar inget kvickt besked om slutförvar Næste artikel Bert Karlsson startar nytt parti Bert Karlsson startar nytt parti
Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

REGERING. Sveriges nya regering består av 23 ministrar, fem från Miljöpartiet och 18 från Socialdemokraterna. Det är lika många statsråd som i förra regeringen. Könsfördelningen är 12 kvinnor och elva män, vilket också är oförändrat jämfört med förra regeringen. Miljöpartiet får en minister mindre, Socialdemokraterna en mer.