Om  
Lena Hallengren

Lena Hallengren ledamot i FN-grupp mot antibiotikaresistens

Socialminister Lena Hallengren (S) har blivit utsedd till en av 26 ledamöter som ska ingå i FN:s One Health Global Leaders’ Group. Syftet är att främja globala ansträngningar för att minska antimikrobiell resistens.

På uppdrag av FN:s generalsekreterare har Världshälsoorganisationen (WHO), FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO) och Världsorganisationen för djurhälsa (OIE) utsett socialminister Lena Hallengren till att ingå i en högnivågrupp för att minska antibiotikaresistens – One Health Global Leaders’ Group.

– Jag är hedrad att få ingå i den FN-initierade gruppen av engagerade ledare för att arbeta för en så avgörande fråga som kampen mot antibiotikaresistens. Antibiotikaresistens kallas ibland för den tysta pandemin. Den växer gradvis i det tysta men orsakar nu globalt hundratusentals människors död varje år, säger socialminister Lena Hallengren i ett pressmeddelande.

One Health Global Leaders’ Group uppgift är att fungera som en internationell organisation för att öka offentligt stöd och politisk synlighet för arbetet mot antibiotikaresistens, globalt. Utöver Hallgren består gruppen av bland annat generaldirektörerna för WHO, OIE och FAO samt ett antal ministrar och företrädare för läkemedelsindustrin och jordbrukssektorn. 

Nämnda personer

Lena Hallengren

Gruppledare Socialdemokraterna
Lärare (Högskolan i Kalmar 1996)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00