Ledarskribent blir statssekreterare hos Kristersson

Efter nästan ett decennium som politisk redaktör på Dagens Industri lämnar PM Nilsson tidningen – för att bli statssekreterare hos statsminister Ulf Kristersson (M).

Axel Hyttnäs Telin

PM Nilsson har sedan 2013 varit politisk redaktör och chef för Dagens Industris ledarredaktion. Den 21 november börjar han sitt nya arbete på Regeringskansliet, som statssekreterare hos statsminister Ulf Kristersson.

– Jag fick helgen på mig att tänka över beslutet. Det är något av en identitetskris, jag har jobbat som journalist och redaktör hela mitt liv, säger han till DI.

– Det som gjorde att jag tackade ja är att Sverige befinner sig i ett sådant speciellt läge. Hela omvärlden är i ett jätteallvarligt läge. Och om statsministern vill ha min hjälp är det mycket som ska till för att säga nej.

PM Nilssons största fokus blir på ”olika typer av frihetsfrågor, för individer, företag och kapitel”, men också skärpningarna av rättsstaten.

Frida Wallnor tar över som tillförordnad chef för ledarredaktionen från och med den 31 oktober.

Gift med Expressens Gissén

Enligt tidningen Journalisten får Nilssons nya jobb konsekvenser för Expresssens politiska reporter och kommentator Helena Gissén, eftersom de är ett gift par.

”Vi för en dialog med Helena Gissén”, skriver Expressens biträdande chefredaktör Karin Olsson till tidningen.

”Nu blir det förstås svårt för henne att fortsätta som just politikreporter, men för en så skicklig och rutinerad journalist som Helena finns det massor av spännande saker att göra på Expressen.”

Nämnda personer

PM Nilsson

Vd Timbro, fristående krönikör Dagens industri

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00