S-toppen Stjernkvist avgår

Lars Stjernkvist (S) höll pressträff under tisdagen där han meddelade att han avgår som kommunstyrelsens ordförande i Norrköping. 

Sedan 2007 har Lars Stjernkvist (S) varit kommunalråd i Norrköping och under de senaste 10 åren haft uppdraget som kommunstyrelsens ordförande, men meddelade under tisdagen att han avgår.

– Det är dags att gå vidare i livet. Det här inlägget hade jag tänkt skriva för ett tag sedan. Men jag blev försenad, först på grund av svåra förhandlingar om ny järnväg, sedan av pandemin. Nu är det emellertid dags låta någon annan ta över som kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, skriver Lars Stjernkvist i ett inlägg på Facebook. 

Stjernkvist tillägger att planen nu är att söka nytt jobb samt få lite mer tid över för de som som står honom närmast. 

Ambitioner

Han skriver vidare att under hans tid som ordförande hade han tre ambitioner.

– Viktigast var att bidra till förbättrade skolresultat, en mer jämlik skola. För det andra ville jag bidra till att Norrköping tar för sig mer. Höjer huvudet. För det tredje ville jag medverka till att bryta upp blockpolitiken. 

Han redovisade i juni om utredningen om planering och dimensionering av komvux och gymnasieskola. 

Lars Stjernkvist har suttit som riksdagsledamot för Socialdemokraterna mellan 1991-1998 och som partisekreterare 1999-2004. 

Nämnda personer

Lars Stjernkvist

Tidigare kommunstyrelsens ordförande (S) i Norrköpings kommun, tidigare partisekreterare
Kandidatexamen i offentlig förvaltning

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00