Läckt dokument: Mer Ukraina och mindre Afrika i nya biståndspolitiken

Biståndet ska riktas mot färre länder och genomföras i nära samarbete med näringslivet, enligt ett dokument om regeringens nya biståndspolitik som Omvärlden tagit del av. Bland annat ska Folke Bernadotteakademin och Business Sweden ingå i en permanent grupp med uppgift att förbättra biståndet.

Biståndsminister Johan Forssell (M) ska föra näringsliv och bistånd närmare varandra i regeringens nya biståndspolitik. Men det dokument som läckt ut från arbetet saknar en analys över hur handeln ska bidra till fattigdomsbekämpningen, anser Magnus Walan på Diakonia.&nbsp;”Det är fånigt att påstå att all handel och investeringar sker konfliktfritt”,&nbsp;säger han.<br>
Biståndsminister Johan Forssell (M) ska föra näringsliv och bistånd närmare varandra i regeringens nya biståndspolitik. Men det dokument som läckt ut från arbetet saknar en analys över hur handeln ska bidra till fattigdomsbekämpningen, anser Magnus Walan på Diakonia. ”Det är fånigt att påstå att all handel och investeringar sker konfliktfritt”, säger han.
Foto: Caisa Rasmussen/TT
0:000:00