L-topp lämnar arbetsmarknadsutskottet

Gulan Avci (L) lämnar arbetsmarknadsutskottet där hon sitter som vice ordförande. Till följd får även två andra liberaler nya utskott. 

Johan Manell

Liberalerna meddelar att Gulan Avci inte längre ville sitta i arbetsmarknadsutskottet, i pressmeddelande. Som konsekvens får tre liberaler nya utskott.

– Det har varit väldigt stimulerande, men också väldigt arbetsamt, att som arbetsmarknadspolitisk talesperson arbeta för att se till att fler får en sysselsättning och egen försörjning. Jag ser nu fram emot att genom skattepolitiken få ta mig an samma frågeställningar, säger Gulan Avci.

Det blir Arman Teimouri som ersätter Avci som arbetsmarknadspolitisk talesperson och vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet. Teimouri sitter i näringsutskottet. Den platsen intar i stället Joar Forssell, som tidigare satt i skatteutskottet. Han är också partiets klimatpolitiska talesperson i styrmedelsfrågor.

– Gulan Avci har på ett fantastiskt sätt företrätt Liberalerna i arbetsmarknadsfrågorna. Jag beklagar att hon bestämt sig för att gå vidare till andra utskott, säger Johan Pehrson (L), gruppledare i samma pressmeddelande.

Nämnda personer

Gulan Avci

Nationell samordnare mot utanförskap, riksdagsledamot (L), ledamot i partistyrelsen
Studier i statsvetenskap och religionsvetenskap

Arman Teimouri

Head of public affairs Embracer
Berghs school of communication, Stockholm

Joar Forssell

Riksdagsledamot (L), ledamot i partistyrelsen, utrikespolitisk talesperson

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00