L byter ledamot i miljö- och jordbruksutskottet

UPPDRAG. Liberalen Nina Lundström har hoppat runt mellan utskotten under sin riksdagskarriär. När hon nu för tredje gången gör riksdagscomeback tar hon plats i  miljö- och jordbruksutskottet.

I slutet av oktober lämnade den förre partiledaren Jan Björklund riksdagen. Han ersattes då av Nina Lundström som har lång riksdagserfarenhet. Hon var ordinarie riksdagsledamot 2002-2006, 2010-2014 och 2016-2018.

Hoppjerka

Nina Lundström har hoppat runt mellan utskotten under sin riksdagskarriär. Den första mandatperioden satt hon i bostadsutskottet. 2010 tog hon i stället plats i finansutskottet för att senare samma år byta till utbildningsutskottet. 2012 blev hon vice ordförande i civilutskottet. När hon återvände till riksdagen 2016 satt hon i trafikutskottet.

När hon nu för tredje gången gör riksdagscomeback blir det i stället i miljö- och jordbruksutskottet.

Kedjeeffekt

Det har satt igång en flyttkedja i den liberala riksdagsgruppen. Den tidigare ledamoten i miljö- och jordbruksutskottet Tina Acketoft går till konstitutionsutskottet. Där ersätter hon Bengt Eliasson som i stället tar Barbro Westerholms plats i socialförsäkringsutskottet.

Liberalerna gör också ett rakt byte. Den tidigare partisekreteraren Maria Arnholm byter plats med Maria Nilsson. Arnholm blir ny ledamot i arbetsmarknadsutskottet samtidigt som Maria Nilsson blir ny ledamot i utbildningsutskottet.

Forrige artikel Det händer i EU: Kommissionens slutprov och Tusks sista arbetsdag Det händer i EU: Kommissionens slutprov och Tusks sista arbetsdag Næste artikel  Regeringen byter namn på Vitryssland Regeringen byter namn på Vitryssland
Reservationsfest om terrororganisationer

Reservationsfest om terrororganisationer

SPRETIGT. Reservationerna haglade när riksdagens justitieutskott behandlade regeringens proposition om särskilt straffansvar för den som har samröre med en terroristorganisation

"Låt 2020 bli det år då alla förstod vad omvårdnad är"

DEBATT. År 2020 har utsetts till Sjuksköterskans och barnmorskans år. Nu hoppas vi att omvårdnadsyrket får det erkännande och stöd det förtjänar. Det skriver Ami Hommel och Johanna Ulfvarson, Svensk sjuksköterskeförening.