Om  
Henrik Blind

Kommunpolitiker nominerad till nytt språkrör för Miljöpartiet

Henrik Blind (MP), vice ordförande i kommunstyrelsen i Jokkmokk, har blivit formellt nominerad att ta över Miljöpartiets språkrörspost efter Per Bolund. 

Foto: Paul Wennerholm/TT
Rebecka Prahl

Nuvarande språkrör Per Bolund (MP) meddelade i juni att han lämnar sin roll när partiet samlas för kongress i november. Nu pågår en nomineringsprocess inom partiet om vem som ska ta över posten, och i ett inlägg på Instagram berättar Henrik Blind att han blivit formellt nominerad. 

– Det känns ju såklart väldigt stort och fint att man har fått en nominering till att bli språkrör, säger Henrik Blind till P4 Norrbotten, som även rapporterar att Blind var nominerad 2018, men då valde att avstå.

Han har nu två veckor på sig att ge besked om han vill kandidera eller inte. 

Fler kandidater

I juli meddelade även Torbjörn Nilsson, ledamot i partistyrelsen och språkrör för Miljöpartiet i Värmland, att han står till valberedningens förfogande. 

”Jag har ett brett engagemang i olika samhällsfrågor, och mycket kunskap i miljöfrågor, särskilt naturfrågor. Jag tror det är en bra grund för att föra ut Miljöpartiets politik till väljarna”, skriver han i en debattartikel i Värmlands Folkblad.

”Tagen”

I ett inlägg på Instagram berättar Henrik Blind om nomineringen och skriver att han är ”tagen av stundens allvar” efter att riksvalberedningen meddelat att han är formellt nominerad till språkrör.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Henrik Blind (@henrikblind)

Nämnda personer

Henrik Blind

Kommunalråd (MP) Jokkmokks kommun
Universitetsstudier inom statsvetenskap, det samiska språket, med mera

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00