Kolmården avlivar alla sina vargar

KORTNYTT. Djurparken har tagit beslutet att inte längre ha vargar därför kommer deras fyra vargar avlivas. 

– Vi har haft vargar i djurparken länge och det har varit ett svårt beslut att fatta. För oss är det absolut viktigaste att djuren vi väljer att ha hos oss mår bra och vi ser utmaningar i att uppfylla de högt ställda krav vi själva har på vår djurhållning om vi skulle ta emot nya vargar, säger Filip Johansson, djurchef på Kolmården, i ett pressmeddelande.

Kolmårdens nuvarande vargar är gamla och lider av ett flertal hälsoproblem. I samråd med veterinär har djurparken beslutat att vargarna ska avlivas under hösten. 

Läs också: Jaktstopp på varg nästa vinter

År 2012 avled en djurskötare på djurparken efter att ha blivit attackerad av en eller flera vargar. Då tvingades Kolmården böta 3,5 miljoner kronor då det ansågs vara ett grovt arbetsmiljöbrott som kunde ha undvikits.

Forrige artikel Danmarks ambassadör i Teheran kallas hem Næste artikel Sverigedemokraterna ökar i ny väljarbarometer
Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

REGERING. Sveriges nya regering består av 23 ministrar, fem från Miljöpartiet och 18 från Socialdemokraterna. Det är lika många statsråd som i förra regeringen. Könsfördelningen är 12 kvinnor och elva män, vilket också är oförändrat jämfört med förra regeringen. Miljöpartiet får en minister mindre, Socialdemokraterna en mer.