KDU-ordförande lämnar: ”Får stå vid sidlinjen i stället”

Det pågår ett skifte på högersidan i svensk ungdomspolitik. Nu meddelar även Nike Örbrink, förbundsordförande för KDU, att hon kliver av. Som ny gruppledare i Stockholms stadshus ska hon återigen jobba mot maktskifte.

Som KDU-ordförande kampanjade Nike Örbrink för maktskifte, något som också blev fallet. Men i Stockholm är det i opposition den 25-åriga kristdemokraten ska arbeta när hon tar över som gruppledare efter civilminister Erik Slottner.
Som KDU-ordförande kampanjade Nike Örbrink för maktskifte, något som också blev fallet. Men i Stockholm är det i opposition den 25-åriga kristdemokraten ska arbeta när hon tar över som gruppledare efter civilminister Erik Slottner.Foto: Henrik Montgomery/TT
Miranda Olsson

Under åren som följt sedan 23-åringen från Bromma 2020 valdes till ny ordförande för Kristdemokraternas ungdomsförbund KDU har Nike Örbrink hunnit argumentera för såväl kulturell assimilation som skoluniformer i problemskolor, och fria öppettider för landets krogar och nattklubbar.

Förra året blev hon omvald till ordförandeposten, men nu har hon bestämt sig för att kliva av vid ungdomsförbundets riksmöte i vår. 

Vi skulle förflytta partiet åt KDU:s håll, få mer inflytande, leverera bra i skolvalet och byta regering. Nu har vi klarat det.

Känner du dig klar? 

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00