Inizio: KD slår rekord

KORTNYTT. En ny opinionsmätning från Aftonbladet/Inizio visar att Kristdemokraterna och Moderaterna går framåt. KD får 7 procent vilket är KD:s högsta siffra någonsin i Aftonbladet/Inizios mätningar.

Ebba Busch Thor tror att framgången är tack vare partiets hållning i regeringsfrågan.

– Jag hoppas och tror att det beror på att människor ser att vi är att lita på. Att vi står stadigt och är trygga i våra värderingar i det svåra politiska landskapet och den turbulenta tid som är nu. 

Samtidigt hamnar både Liberalerna och Miljöpartiet under riksdagsspärren på 3,9 procent respektive 3,5 procent. Centerpartiet backar med 0,6 procentenheter. De rödgröna tappar men är fortfarande det största blocket med 40,1 procent medan allianspartierna får 39,2 procent trots en total uppgång på 1,3 procentenheter. 

Läs också: De mätte opinionen bäst och sämst

Forrige artikel Svalt intresse för Sveriges val Næste artikel Skåneliberaler säger nej till Löfven
Överblick: S rusar i opinionen och uppehållstillstånd i fara

Överblick: S rusar i opinionen och uppehållstillstånd i fara

ÖVERBLICK. Coronakrisen har gjort att stödet för Socialdemokraterna skjuter i höjden. Flera som har sitt uppehållstillstånd knutet till arbete riskerar att förlora det, varnar Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik. Personal på Statens servicecenter exponeras för smitta. Läs Altingets överblick.