Om  
Malin Cederfeldt Östberg

Karensnämnden ger grönt ljus för tidigare statssekreterare

Karensnämnden har meddelat att Malin Cederfeldt Östberg, tidigare statssekreterare hos Tomas Eneroth (S) och Matilda Ernkrans (S), får påbörja anställning som kassaföreståndare för Sekos och Byggnads a-kassor.

Malin Cederfeldt Östberg. 
Malin Cederfeldt Östberg. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Albin Bohlin

Malin Cederfeldt Östberg var statssekreterare hos före detta infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) 2020–2022. Vid infrastrukturdepartementet hade hon en samordnande roll och ansvarade för regeringens transport- och infrastrukturarbete.

Dessförinnan var hon statssekreterare hos dåvarande ministern för högre utbildning och forskning, Matilda Ernkrans (S). Malin Cederfeldt Östberg har lång bakgrund inom Socialdemokraterna.

Nu har Malin Cederfeldt Östberg anmält till Karensnämnden att hon vill påbörja en ny anställning som kassaföreståndare hos Sekos och Byggnads a-kassor. Kassaföreståndaren har ansvar för att riktlinjer följs och att bokföringen är korrekt.

Tjänsten tillsätts av a-kassans styrelse och kommer att delas lika mellan de båda a-kassorna. Sekos och Byggnads a-kassor samlar ungefär 210 000 medlemmar och drygt 100 anställda.

Karensnämnden anser inte att det finns någon risk för att intressekonflikt eller skada för staten ska uppstå.

Läs också

Nämnda personer

Malin Cederfeldt Östberg

Kassaföreståndare för Sekos och Byggnads a-kassor.
Pol. kand (Umeå uni., 2000)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00