Analys av 
Johanna Alskog

Kanske behöver regeringen Timbros miljöhjälp?

Signalerna från Naturvårdsverket är tydliga: Det behövs mer pengar för att klara skötseln av skyddade naturområden. Vad miljöminister Romina Pourmokhtari (L) och regeringen anser är däremot svårare att veta.

Före valet ville både M och L satsa rejält på skötsel och andra åtgärder för värdefull natur.&nbsp;<i></i>I regeringsställning blev det annorlunda.
Före valet ville både M och L satsa rejält på skötsel och andra åtgärder för värdefull natur. I regeringsställning blev det annorlunda.Foto: Stefan Jerrevång/TT
Johanna Alskog

Regeringen vet vad den är emot men inte vad den är för. Så sammanfattar tankesmedjan Timbros vd PM Nilsson orsaken till att högern, enligt honom, har tappat greppet om miljödebatten.

Och kanske är det detta som ställer till det när klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) möter socialdemokraten Anna-Caren Sätherberg (S) i en riksdagsdebatt om de bristande resurserna till skötsel av skyddad natur?

Det som framgår tydligt av debatten är att Pourmokhtari anser att förra regeringen kunde surfa fram på en ekonomisk räkmacka och lättsinnigt strössla pengar ut över den svenska naturen.

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00