Martin Melin överväger framtid i Bryssel: ”Om jag kandiderar, då går jag all in”

Det var ett utmanande halvår för kändispolisen som blev riksdagsledamot och Liberalernas utrikespolitiska talesperson mitt i det spända säkerhetspolitiska läget. Men Martin Melin har fått mersmak. Nu siktar han mot valet 2026 – och överväger en karriär i Bryssel.

”Säger jag någonting som får en journalist att rynka på pannan så får Johan Pehrson ett telefonsamtal. Det är ett ganska tungt lass att dra”, säger Martin Melin som har fått mersmak
efter halvåret i riksdagen. 
”Säger jag någonting som får en journalist att rynka på pannan så får Johan Pehrson ett telefonsamtal. Det är ett ganska tungt lass att dra”, säger Martin Melin som har fått mersmak efter halvåret i riksdagen. Foto: Liberalerna i Stockholms stad, Fredrik Sandberg/TT
Axel Hyttnäs Telin

Martin Melin är polisen som blev känd för svenska folket redan för 26 år sedan när han vann första säsongen av Robinson. 

Men det senaste halvåret har rubrikerna handlat om något annat, och i stället för gripanden och patrullering har Martin Melin lagt mer tid än någonsin på pappersarbete och uppdraget som riksdagsledamot.

– Det har definitivt inte bara varit att kliva in och sätta sig på en stol, hålla med och trycka på den knapp som partiet tycker – absolut inte, säger Martin Melin till Altinget.

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00