Ingrid Eiken lämnar Statens fastighetsverk: Mer ordning och reda nu

Under åren som generaldirektör har Ingrid Eiken både helt fått stöpa om Statens fastighetsverk efter den så kallade korruptionsskandalen. Men också svara på den senaste tidens kritik som myndigheten fått för sina hyreshöjningar. Nu lämnar hon sitt uppdrag. Ett kvitto på insatsen tar hon med sig från Sveriges Radio. 

”Kritiken var så otroligt omfattande och den var så bred. Men jag hade ett regeringsuppdrag i ryggen. Att jag skulle etablera en god förvaltningskultur, att vi skulle stärka ledarskapet och att vi skulle få ordning och reda i den här myndigheten”, säger Ingrid Eiken angående situationen som Statens Fastighetsverk befann sig i när hon tog uppdraget som generaldirektör 2018. 
”Kritiken var så otroligt omfattande och den var så bred. Men jag hade ett regeringsuppdrag i ryggen. Att jag skulle etablera en god förvaltningskultur, att vi skulle stärka ledarskapet och att vi skulle få ordning och reda i den här myndigheten”, säger Ingrid Eiken angående situationen som Statens Fastighetsverk befann sig i när hon tog uppdraget som generaldirektör 2018. Foto: Statens Fastighetsverk
Louise Carlsson-Örning

Efter sex år som generaldirektör för Statens fastighetsverk lämnar nu Ingrid Eiken sitt uppdrag om två veckor när hennes förordnande löper ut. 

Flera av de stora projekt hon arbetat med, renoveringen av Rosenbad och renoveringen av Nationalmuseum, har nu avslutats och hon tycker att det är en bra tidpunkt att kliva av uppdraget. Även om det inte är hon själv som bett regeringen om att få sluta.  

– Nej, det kan man inte säga utan jag har varit helt flexibel utifrån de önskemål som har funnits, säger hon till Altinget.

Altinget logoBo och Bygg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget bo och bygg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00