Ifrågasatt kyckling stryks från myndighetsmeny

KORTNYTT. Menyn i Naturvårdsverkets matsal skrivs nu om. I framtiden ska det varken förekomma lettisk kyckling eller annat utländskt kött.

Lettisk kyckling på menyn i Naturvårdsverkets restaurang blev nyligen en riksdagsfråga. Kristdemokraten Magnus Oscarsson ansåg att det utländska inslaget på menyn var "demoraliserande" och undrade i en skriftlig var civilminister Ardalan Shekarabi (S) tänkte göra åt saken.

LÄS OCKSÅ: Demoraliserande med lettisk kyckling

På onsdagen meddelade Naturvårdsverket, via myndighetens officiella twitterkonto, att det hädanefter inte kommer att serveras vare sig baltisk kyckling eller annat utländsk kött i matsalen:

"Nu förändrar restaurangen som finns i våra lokaler sin meny. Från och med idag serveras endast svenskt kött i de rätter som innehåller kött." skriver Naturvårdsverket.

Det här är med all sannolikhet helt i linje med vad Ardalen Shekarabi vill se. I sitt skriftliga svar har han inte synpunkter på Naturvårdsverkets val av kyckling, men skriver bland annat:

"De krav som ställs vid upphandling av livsmedel och måltidstjänster bör återspegla medborgarnas förväntningar på att minst svenska djurskyddskrav uppfylls. Jag vill understryka att upphandlare både får, kan och bör ställa krav på livsmedlens kvalitet, miljö och djurskydd."

 

Forrige artikel LO startar valrörelsen tidigt Næste artikel Stopp för rökning på lekplatser och tågperronger
Reservationsfest om terrororganisationer

Reservationsfest om terrororganisationer

SPRETIGT. Reservationerna haglade när riksdagens justitieutskott behandlade regeringens proposition om särskilt straffansvar för den som har samröre med en terroristorganisation

"Låt 2020 bli det år då alla förstod vad omvårdnad är"

DEBATT. År 2020 har utsetts till Sjuksköterskans och barnmorskans år. Nu hoppas vi att omvårdnadsyrket får det erkännande och stöd det förtjänar. Det skriver Ami Hommel och Johanna Ulfvarson, Svensk sjuksköterskeförening.