Ifrågasatt kyckling stryks från myndighetsmeny

KORTNYTT. Menyn i Naturvårdsverkets matsal skrivs nu om. I framtiden ska det varken förekomma lettisk kyckling eller annat utländskt kött.

Lettisk kyckling på menyn i Naturvårdsverkets restaurang blev nyligen en riksdagsfråga. Kristdemokraten Magnus Oscarsson ansåg att det utländska inslaget på menyn var "demoraliserande" och undrade i en skriftlig var civilminister Ardalan Shekarabi (S) tänkte göra åt saken.

LÄS OCKSÅ: Demoraliserande med lettisk kyckling

På onsdagen meddelade Naturvårdsverket, via myndighetens officiella twitterkonto, att det hädanefter inte kommer att serveras vare sig baltisk kyckling eller annat utländsk kött i matsalen:

"Nu förändrar restaurangen som finns i våra lokaler sin meny. Från och med idag serveras endast svenskt kött i de rätter som innehåller kött." skriver Naturvårdsverket.

Det här är med all sannolikhet helt i linje med vad Ardalen Shekarabi vill se. I sitt skriftliga svar har han inte synpunkter på Naturvårdsverkets val av kyckling, men skriver bland annat:

"De krav som ställs vid upphandling av livsmedel och måltidstjänster bör återspegla medborgarnas förväntningar på att minst svenska djurskyddskrav uppfylls. Jag vill understryka att upphandlare både får, kan och bör ställa krav på livsmedlens kvalitet, miljö och djurskydd."

 

Forrige artikel LO startar valrörelsen tidigt Næste artikel Stopp för rökning på lekplatser och tågperronger
Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

REGERING. Sveriges nya regering består av 23 ministrar, fem från Miljöpartiet och 18 från Socialdemokraterna. Det är lika många statsråd som i förra regeringen. Könsfördelningen är 12 kvinnor och elva män, vilket också är oförändrat jämfört med förra regeringen. Miljöpartiet får en minister mindre, Socialdemokraterna en mer.