Huvudmisstänkt i ”Qatargate” erkänner sig skyldig

Den tidigare italienske parlamentsledamoten Pier Antonio Panzeri kommer att samarbeta med de belgiska myndigheterna. Han åtar sig att avslöja vem han mutade och vilka länder som gav honom pengarna för det.

Pier Antonio Panzeri är en nyckelperson i den stora&nbsp;korruptionsskandalen. Nu har han lovat berätta allt, i utbyte mot lägre straff.<br>
Pier Antonio Panzeri är en nyckelperson i den stora korruptionsskandalen. Nu har han lovat berätta allt, i utbyte mot lägre straff.
Foto: Marc Dossman/European Parliament/AP/TT

Vilka länder har använt pengar till mutor och vem har mottagit pengarna i Europaparlamentets korruptionsskandal ”Qatargate”?

Den huvudmisstänkte i fallet, Pier Antonio Panzeri, kommer att avslöja detta för de belgiska myndigheterna efter att ha erkänt och ingått en uppgörelse. Det rapporterar bland andra Financial Times.

Panzeri, som anklagas för korruption, penningtvätt och deltagande i en kriminell gruppering, kommer att få ett reducerat straff i utbyte mot sitt samarbete. Flera länder, däribland Marocko och Qatar, misstänks ha finansierat Panzeris mutor för att påverka EU:s politik.

Altinget logoEU
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget eu får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00