Hon får ansvar för Sveriges stamnät

NYGAMMAL GENERALDIREKTÖR. Regeringen har utsett Lotta Medelius-Bredhe till generaldirektör och chef för Svenska kraftnät. 

Lotta Medelius-Bredhe har varit tillförordnad generaldirektör för Svenska kraftnät sedan februari, då den förra generaldirektören Ulla Sandborgh fick lämna posten på grund av brister i säkerheten.

Medelius-Bredhe har tidigare jobbat som finansråd och chef för administrativa avdelningen på finansdepartementet. Hon har också varit departementsråd och enhetschef på samma departement.

Ygeman: "Mångårig erfarenhet"

– Lotta Medelius-Bredhe har en mångårig erfarenhet av arbete med energifrågor – både inom statsförvaltningen och energibranschen, säger energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) i ett pressmeddelande.

Affärsverket svenska kraftnät förvaltar den svenska statens stamnät för elkraft och är den myndighet som är systemansvarig för elförsörjningen i Sverige.

Forrige artikel Svantesson: Sjukt många riktade statsbidrag Svantesson: Sjukt många riktade statsbidrag Næste artikel Det händer i EU: Tre EU-länder diskuterar Syrien med Turkiet Det händer i EU: Tre EU-länder diskuterar Syrien med Turkiet
Reservationsfest om terrororganisationer

Reservationsfest om terrororganisationer

SPRETIGT. Reservationerna haglade när riksdagens justitieutskott behandlade regeringens proposition om särskilt straffansvar för den som har samröre med en terroristorganisation

"Låt 2020 bli det år då alla förstod vad omvårdnad är"

DEBATT. År 2020 har utsetts till Sjuksköterskans och barnmorskans år. Nu hoppas vi att omvårdnadsyrket får det erkännande och stöd det förtjänar. Det skriver Ami Hommel och Johanna Ulfvarson, Svensk sjuksköterskeförening.