Hon blir Skogsindustriernas nya vd

Viveka Beckeman lämnar sin tjänst som chef på Sveaskog och tillträder under hösten som ny vd för branschorganisationen Skogsindustrierna.

Beckeman är i dag chef för stab juridik och fastigheter samt tillförordnade kommunikationschef på Sveaskog. Hon är även även styrelseordförande i Sunpine AB som ägs av Sveaskog, Preem och Södra samt styrelseledamot i Setra group.

Nu lämnar hon sin chefsroll på Sveaskog och blir i stället ny vd för Skogsindustrierna.

– Under åren på Sveaskog har mitt engagemang för skogsnäringen vuxit sig allt starkare och att få ta nästa kliv och representera hela branschen är något av en drömroll. Inte minst möjligheten att få vara med och bidra till omställningen mot ett fossilfritt samhälle lockar, säger Viveka Beckeman i ett pressmeddelande.

”En omtalat god chef”

– Viveka har på ett mycket framgångsrikt sätt bidragit till att lyfta fastighetsaffärerna på Sveaskog och har utvecklat stab Juridik och fastigheter till en proaktiv och verksamhetsnära funktion. Vidare har Viveka haft god förankring i verksamheten och stöttat organisationen med en bred ansats. Hon är en omtalat god chef och ledare. Det är tråkigt att hon nu lämnar Sveaskog men jag stöttar henne i hennes nya vägval och önskar henne all lycka i den nya rollen, säger Hannele Arvonen, vd på Sveaskog.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00