Hillevi Engström slutar som samordnare mot extremism

Hillevi Engström meddelar regeringen att hon lämnar uppdraget som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Hon återgår istället till sin gamla tjänst som kommundirektör i Upplands Väsby.

Ola Hjalmarsson

– Jag fick erbjudandet av Upplands Väsby att komma tillbaka till min tidigare tjänst som kommundirektör. Efter mycket övervägande har jag kommit fram till att jag inte känt mig klar med uppdraget att utveckla kommunens verksamhet och organisation. Jag har därför meddelat regeringen att jag lämnar min tjänst som nationell samordnare för att återgå till mitt tidigare arbete som kommundirektör, kommenterar Hillevi Engström i ett pressmeddelande.

Hillevi Engström utsågs till samordnare mot extremism i juni 2016 och tillträdde tjänsten i augusti 2016. Hon lämnar nu sitt uppdrag som samordnare under hösten, och senast i januari 2017 ska hon vara tillbaka på sin gamla tjänst som kommundirektör i Upplands Väsby.

– Jag beklagar Hillevi Engströms beslut. Hon har med kraft tagit sig an arbetet och regeringen har inte haft något att anmärka på, tvärtom. Den nationella samordnaren bedriver en verksamhet som regeringen prioriterar högt. Därför har vi redan påbörjat rekryteringsprocessen för att kunna få en ersättare på plats så snart som möjligt, kommenterar kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP).


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00