Hela listan: Här är alla sakkunniga på Regeringskansliet

Utöver statssekreterare och pressfolk kryllar det av andra tjänstemän på Regeringskansliets departement. Bland namnen finns bland andra Timbros tidigare chefsekonom, flera ledarskribenter och personer med ett förflutet inom andra partier.

Som stabschefer hos Kristersson och Svantesson har Alexandra Ivanov och Johan Paccamonti några av de tyngsta uppdragen på Regeringskansliet.
Som stabschefer hos Kristersson och Svantesson har Alexandra Ivanov och Johan Paccamonti några av de tyngsta uppdragen på Regeringskansliet.Foto: Christine Olsson/TT, Stockholms stad
Axel Hyttnäs Telin

Uppdatering den 2 mars: Nya polsakarna Adam Reuben, Hanna Clerkestam och Willhelm Sundman är nu tillagda i artikeln.

Hos statsminister Ulf Kristersson (M)

Som stabschef hos statsministern har Alexandra Ivanov ett av toppjobben på Regeringskansliet. Sedan 2019 är hon Kristerssons främsta talskrivare. På meritlistan finns också två år som förbundsordförande för Fria moderata studentförbundet.

Kristersson har också fem politiskt sakkunniga i sitt lag.

Sofia Lindbom har tidigare arbetat för partiet i Bryssel, bland annat som kontorschef hos Jessica Polfjärd. Jonathan Olsson har bland annat varit politisk sekreterare i utrikesutskottet och arbetat med Jarl Hjalmarson-stiftelsen.

Statsministern har även anlitat Anna Nordlander, statsrådsassistent under Kristerssons tid som socialförsäkringsminister, och Carl-Vincent Reimers som närmast kommer från riksdagen där han som politisk sekreterare har arbetat med EU- och utrikesfrågor.

Adam Reuben anslöt i februari. Han har senast varit rådgivare åt Tomas Tobé i EU-parlamentet, men har också varit rådgivare i migrations- och asylfrågor till partiet i riksdagen. Hans fokus blir att ge Kristersson råd i frågor som rör både EU och migration.

Totalt 23 medarbetare, statssekreterare som sakkunniga, arbetar just nu med samordningen av Tidöpartiernas politik.
Totalt 23 medarbetare, statssekreterare som sakkunniga, arbetar just nu med samordningen av Tidöpartiernas politik. Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT

På Moderaternas samordningskansli

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.