Här är regeringens budgetförslag: Återvändandecenter, mer till kommunerna och sänkt bensinskatt

På onsdagsmorgonen presenteras budgeten för nästa år. Tillsammans med SD har regeringen bland annat laddat upp med ett nytt jobbskatteavdrag, höjt rotavdrag och mer till Kriminalvården. Altinget listar budgetnyheterna.

Budgetpropositionen, som förhandlats fram mellan regeringen och Sverigedemokraterna, kommer bland annat innehålla extra pengar till omställningsstudiestödet och en förlängning av det extra bostadsbidraget.
Budgetpropositionen, som förhandlats fram mellan regeringen och Sverigedemokraterna, kommer bland annat innehålla extra pengar till omställningsstudiestödet och en förlängning av det extra bostadsbidraget.Foto: Fredrik Persson/TT, Fredrik Sandberg/TT, Jessica Gow/TT
Miranda Olsson

Finansminister Elisabeth Svantesson (M) kallar budgeten för nästa år återhållsam. Men ett reformutrymme på 40 miljarder, lägre satt än Konjunkturinstitutets bedömning, ska bland annat rymma ett nytt jobbskatteavdrag, en förlängning av det extra bostadsbidraget och mer pengar till omställningsstudiestödet.

Här är budgetnyheterna.

Inom migrationsområdet, centralt för Tidöavtalet, görs den största budgetsatsningen på byggandet av så kallade återvändandecenter för asylsökande som fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd. 295 miljoner avsätts för ändamålet nästa år. 

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00