Han föreslås leda Vattenfalls styrelse

Mats Granryd, vd för telekomorganisationen GSMA, har nominerats till att ta över ordförandeklubban för statliga energijätten. 

Granryd är utbildad civilekonom och har lång erfarenhet från ledande positioner inom svenskt näringsliv. Sedan 2016 är han vd för telekomorganisationen GSMA och sitter därtill i styrelsen för SVT. Han arbetade tidigare flera år på Ericsson och var koncernchef på Tele2 åren 2010- 2015. Han har också suttit i Swedbanks styrelse. 

– Mats har lång erfarenhet av teknikintensiva och snabbrörliga sektorer som precis som energibranschen är samhällsbärande. Som ledare har Mats varit verksam både i Sverige och internationellt under många år och vi är övertygade om att hans kompetens kommer att vara en tillgång för bolaget. Under hans ledarskap kommer arbetet med att driva på energiomställningen mot en fossilfri framtid att fortsätta, säger Karl-Petter Thorwaldsson, näringsminister, i ett pressmeddelande.

Granryd har suttit i Vattenfalls styrelse i två år och kan väljas till ordförandeposten i samband med årsstämman den 28 april. Han efterträder då Lars G Nordström.

Nämnda personer

Lars G Nordström

Tidigare styrelseordförande Vattenfall
Juridikstudier (Uppsala uni.)

Mats Granryd

Vd GSMA, styrelseordförande Vattenfall, SVT
Civilingenjör (KTH, 1998)

Karl-Petter Thorwaldsson

Senior rådgivare SSAB
Gymnasieutbildning

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00