Han blir chef för nya Hjärtcentrum

Magnus Janzon, i dag chef för kardiologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping (US), har utsetts till centrumchef för det nybildade Hjärtcentrum. Han tillträder den 1 april. 

Janzon är överläkare och docent i kardiologi. Han började arbeta på kardiologiska kliniken på US för 29 år sedan och har varit verksamhetschef för kliniken i drygt 10 år.

Nu har han utsetts till chef för Hjärtcentrum, som samlar kardiologklinikerna på US och Vrinnevisjukhuset, samt thorax-kärlkliniken och fysiologiska kliniken vid US. Den tidigare Hjärt- och medicincentrum delades upp i två centrum i samband med Region Östergötlands organisationsförändring vid årsskiftet.

– Det känns väldigt roligt och stimulerande. Jag brinner för hjärtsjukvården i länet och ser fram emot att få fortsätta utveckla den, både avseende den medicinska kvaliteten och forskningen i hela det nya centrumet, säger Janzon i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera Magnus Janzon som centrumchef på det nya Hjärtcentrum som är under uppbyggnad. Magnus är en mycket erfaren chef, med ett stort nätverk inom både hjärtsjukvården och forskningen. Han blir en viktig ny medlem i Hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp, där vi vet att han kommer att stärka inte bara forsknings- och utvecklingsfokus, utan också vara en viktig spelare för att främja hela hälso- och sjukvården i Region Östergötland, säger vårddirektör Jessica Frisk.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00