Han är Svenska Dagbladets nya ledarskribent

Mattias Svensson är Svenska Dagbladets nya ledarskribent. Han tillträder positionen den 1 februari.

Svenska Dagbladet har anlitat Mattias Svensson som ny ledarskribent. Svensson kommer nu bli en del av tidningens ledarredaktion. 

– Frihet i form och innehåll är Svenska Dagbladets styrka. Jag är som klassisk liberal en varm vän av det fria samhället och finner det oändligt spännande vad folk hittar på för att lösa problem, få tillvaron att fungera eller roa sig. Men jag uppskattar också att få komma till en ledarsida som är trygg i sina värderingar, men ändå varierad i format och infallsvinklar och bred i sitt åsiktsspektrum, säger Mattias Svensson till Svenska Dagbladet. 

Mattias Svensson har tidigare jobbat som ledarskribent på Dagens Nyheter och Blekinge Läns Tidning. Han har också varit krönikör i Opulens och Corren, samt skrivit för Aftonbladets kultursida och Timbros Smedjan. 

– Mattias Svensson är en i positiv bemärkelse bångstyrig röst i svensk debatt. Han tänker själv, går sin egen väg och utmanar regelbundet både åsiktsfränder och meningsmotståndare. I en tid då det av förklarliga skäl är mycket fokus på till synes olösliga och överhängande problem, behöver det i jakten på motsvarande stora lösningar finnas sådana som slår vakt om grundläggande frihetliga värden och försvarar det fria samhället. Jag ser fram emot ha Mattias Svenssons förmåga till fritänkande, frimodighet och frispråkighet på redaktionen, säger Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på SvD, i ett pressmeddelande.

Svensson börjar som ledarskribent vid Svenska Dagbladet den 1 februari.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00