Om  
Ingrid Eiken Holmgren

Generaldirektören för Statens fastighetsverk lämnar

Ingrid Eiken kommer lämna sin position som generaldirektör för Statens fastighetsverk efter årsskiftet.

Foto: pressbild SFV
Axel Hyttnäs Telin

Under sex års tid har Ingrid Eiken lett myndighetens arbete. Men när hennes förordnande löper ut i februari kommer någon annan att vara generaldirektör för Statens fastighetsverk.

I ett pressmeddelande säger Eiken att hon känner sig priviligierad att ha haft uppdraget och att hon är stolt över de förändringar som har skett.

– Det har varit en bra dialog med myndighetens bästa för ögonen. Vi har gått i mål med den förändring som jag hade i uppdrag att genomföra efter den stora korruptionsskandalen 2018 och vi når fina resultat i verksamheten, säger hon.

– Dessutom är SFV:s största renovering, Rosenbad, precis klar.

Rekrytering har påbörjats

Regeringen publicerade i förra veckan jobbannonsen för Eikens efterträdare. Den som får jobbet kommer att få leda en myndighet som förvaltar cirka 4 000 byggnader. Myndigheten förvaltar också majoriteten av Sveriges statliga byggnadsminnen.

Tidigare erfarenhet av att leda andra chefer, arbete i offentlig förvaltning och goda kunskaper om statsförvaltningen och dess beslutsprocesser är några av egenskaperna som krävs. Dessutom är det meriterande om du har god kunskap om bygg- och fastighetsmarknaden.

Läs också

Nämnda personer

Ingrid Eiken Holmgren

Tidigare generaldirektör Statens fastighetsverk
Nationalekonomi (Stockholms universitet)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00