Om  
Ardalan Shekarabi
Gunnar Larsson

GD ska utreda matchfixning och illegalt spel

Regeringen har gett Gunnar Larsson, generaldirektör för Kammarkollegiet, uppdraget att identifiera möjliga hinder och föreslå lösningar för att motarbeta illegal spel, samt utreda hur arbetet mot matchfixning kan stärkas.

Den 30 november meddelade socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) att Gunnar Larsson får i uppdrag att identifiera hinder och föreslå lösningar som ska göra det möjligt för en effektiv tillsyn av illegala spel.

Larsson kommer också att utreda hur arbetet mot matchfixning kan stärkas. Han ska också föreslå åtgärder för att underlätta samverkan och informationsdelning mellan myndigheter, idrottsrörelsen och spelbolagen, samt se över Matchfixningsrådets och Spelinspektionens uppdrag i arbetet mot matchfixning.

– Vi har ett ansvar att skydda framför allt sårbara konsumenter från illegalt spel, men också att skydda de seriösa aktörerna på spelmarknaden från illojal konkurrens. Det behövs ökade insatser för att stänga ute illegalt spel från den svenska spelmarknaden. Vi intensifierar nu också arbetet mot matchfixning och organiserad brottslighet, säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi i ett pressmeddelande.

Nämnda personer

Ardalan Shekarabi

Vice ordförande (S) justitieutskottet
jur. kand (Uppsala uni., 2007), doktorand i offentlig rätt (Uppsala uni., 2010-)

Gunnar Larsson

Styrelseordförande Statens fastighetsverk
Jurist

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00