GD-byte på två myndigheter

CHEFSBYTE. Regeringen utser Annelie Roswall Ljunggren till ny generaldirektör och chef för Statskontoret. Samtidigt blir Darja Isaksson ny generaldirektör för Vinnova. 

Darja Isaksson och Annelie Roswall Ljunggren
Darja Isaksson och Annelie Roswall LjunggrenFoto: Carlos Zaya / Kristian Pohl
Hedda Jakobsson

Regeringen har beslutat att anställa Annelie Roswall Ljunggren som generaldirektör och chef för Statskontoret. Den 1 juni i år tillträder hon tjänsten. Annelie Roswall Ljunggren är i dag statssekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi (S) där hon ansvarar för statlig förvaltning och statliga arbetsgivarfrågor. Tidigare har hon varit generalsekreterare för Folkbildningsförbundet och budgetchef för den socialdemokratiska riksdagsgruppen.  

Läs också: Gd-byte ska ge Försäkringskassan mjukare profil

Även Vinnova får en ny generaldirektör. Regeringen utser Darja Isaksson till generaldirektör från och med den 20 augusti 2018. Darja Isaksson är i dag konsult och digital strateg. Hon är ledamot i nationella innovationsrådet och nationella samverkansprogrammet Life Science. Darja Isaksson har även ett engagemang i RISE.

Läs också: Ny gd och lag ska vässa Kustbevakningen

– Rekordmånga har sökt jobbet och många var också kvalificerade. Det gjorde urvalsprocessen tuff men nu är jag glad att kunna presentera Darja Isaksson som ny generaldirektör. Med sitt entreprenörsfokus och visionära ledarskap är hon rätt person att leda Vinnova, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) i ett pressmeddelande.

Nämnda personer

Annelie Roswall Ljunggren

Generaldirektör Statskontoret
Fil. kand i statsvetenskap (Linköpings uni., 1988)

Darja Isaksson

Generaldirektör Vinnova
Kandidatexamen som ingenjör (Umeå uni., 1998)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget