GD-byte på två myndigheter

CHEFSBYTE. Regeringen utser Annelie Roswall Ljunggren till ny generaldirektör och chef för Statskontoret. Samtidigt blir Darja Isaksson ny generaldirektör för Vinnova. 

Regeringen har beslutat att anställa Annelie Roswall Ljunggren som generaldirektör och chef för Statskontoret. Den 1 juni i år tillträder hon tjänsten. Annelie Roswall Ljunggren är i dag statssekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi (S) där hon ansvarar för statlig förvaltning och statliga arbetsgivarfrågor. Tidigare har hon varit generalsekreterare för Folkbildningsförbundet och budgetchef för den socialdemokratiska riksdagsgruppen.  

Läs också: Gd-byte ska ge Försäkringskassan mjukare profil

Även Vinnova får en ny generaldirektör. Regeringen utser Darja Isaksson till generaldirektör från och med den 20 augusti 2018. Darja Isaksson är i dag konsult och digital strateg. Hon är ledamot i nationella innovationsrådet och nationella samverkansprogrammet Life Science. Darja Isaksson har även ett engagemang i RISE.

Läs också: Ny gd och lag ska vässa Kustbevakningen

– Rekordmånga har sökt jobbet och många var också kvalificerade. Det gjorde urvalsprocessen tuff men nu är jag glad att kunna presentera Darja Isaksson som ny generaldirektör. Med sitt entreprenörsfokus och visionära ledarskap är hon rätt person att leda Vinnova, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Quiz: maj Quiz: maj Næste artikel Kommunerna som går före politikerna – inför högskolebehörighet Kommunerna som går före politikerna – inför högskolebehörighet