FP kräver bättre säkerhet för judiska församlingar

RÄTTSVÄSEN. Roger Haddad (FP), arbetsmarknads- och integrationspolitisk talesperson, kräver att regeringen och polisen höjer säkerheten kring judiska församlingar.

– Jag har tidigare krävt information av Rikspolisstyrelsen efter händelserna mot moskéerna tidigare i vintras, men nu är hoten åter riktade mot judiska församlingar och det är något vi måste åtgärda inte minst efter det otäcka, oacceptabla och fega attentatet i Köpenhamn mot konstnären Lars Vilks och mot den judiska församlingen, kommenterar Roger Haddad i ett pressmeddelande.

Haddad tycker att regeringen agerar för sakta, vilket resulterat i att de egna medlemmarna bevakar församlingarna.  

Haddad kräver att regeringen ger Säpo de resurser som krävs för att uppnå bättre samverkan med sina nordiska kollegor. Han menar att detta i synnerhet gäller för att förhindra våldsbejakande islamistisk extremism.

Forrige artikel Risk för olämplig nämndeman med friare val Næste artikel Minusränta kan ge nollskatt
Överblick: S rusar i opinionen och uppehållstillstånd i fara

Överblick: S rusar i opinionen och uppehållstillstånd i fara

ÖVERBLICK. Coronakrisen har gjort att stödet för Socialdemokraterna skjuter i höjden. Flera som har sitt uppehållstillstånd knutet till arbete riskerar att förlora det, varnar Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik. Personal på Statens servicecenter exponeras för smitta. Läs Altingets överblick.