Finansutskottet säger ja till budget

BUDGET. Finansutskottet säger ja till riktlinjerna för den ekonomiska politiken, utgiftsramarna och beräkningen av statens inkomster i regeringens budgetproposition för 2015.

Beskedet var väntat och innebär att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet stöder regeringens budgetproposition. Alliansens ledamöter i utskottet  reserverade sig och röstade på den egna budgetmotionen och Sverigedemokraternas ledamöter gjorde samma sak med sin budgetmotion.

Frågan är vad som händer nästa vecka när riksdagen ska rösta. Då är det bara ett alternativ som i slutänden ställs mot regeringens alternativ. Om Sverigedemokraterna skulle stödja Alliansens alternativ blir det en regeringskris – om inte Alliansen ledamöter lägger ned rösterna och låter regeringen vinna.

Forrige artikel Lättare för polis att sätta stopp för olaglig färd Næste artikel Studielånen blir billigare
Regionråd (SD):

Regionråd (SD): "Offrat människoliv för att rädda ekonomin"

DEBATT. De äldre ska inte användas som brickor i ett ekonomiskt experiment av regeringen. Testning av nyinflyttade på boenden borde ha införts tidigare och personal borde ha använt korrekt skyddsutrustning, skriver regionråd Håkan Lösnitz (SD).