Ex-minister blir PR-konsult

NAMN. Den tidigare EU-ministern Birgitta Ohlsson (L) blir seniorkonsult i Primes hållbarhetsteam.

Foto: Prime
Johan Manell

Birgitta Ohlsson utmanade hösten år 2017 Jan Björklund om partiledarposten i Liberalerna. Hon förlorade den striden och lämnade därefter riksdagen och flyttade till Storbritannien där hon utrett sexköp inom biståndsorganisationen Oxfam.

Nu har Ohlsson flyttat hem och blir ny konsult på PR-byrån Prime.

– Prime söker aktivt uppdrag för företag, myndigheter och organisationer som driver en progressiv hållbarhetsagenda. Därför känns det rätt för mig att jobba med hållbarhetsfrågorna just på Prime, säger Ohlsson i ett pressmeddelande.

Många ministrar

Mellan åren 2010 och 2014 var Birgitta Ohlsson EU-minister i Fredrik Reinfeldts regering. På Prime jobbar sedan tidigare ex-ministern Ulrica Messing (S).

Flera av Ohlssons ministerkollegor från alliansregeringen har också gått över till PR-branschen. Den tidigare finansministern Anders Borg (M) och den tidigare försvarsministern Sten Tolgfors (M) är båda PR-konsulter på Rud Pedersen. Göran Hägglund (KD) som var socialminister i samma regering jobbar på Narva.

Ohlssons partikollega, den tidigare utbildningsministern Lars Leijonborg arbetar på Diplomat Communications. Medan den tidigare statsministern Göran Persson (S) är konsult på JKL.

Nämnda personer

Birgitta Ohlsson

Chef för programmet för politiska partier hos National democratic institute i Washington D.C.
Fil. kand i statsvetenskap (Stockholms uni., 1997)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00