Enkät: Regiontopparna om viktigaste sjukvårdsreformen att genomföra nästa mandatperiod – om de får chansen

Politik är att prioritera och Altinget har frågat politiker på både riks- och regionnivå om vilken hälso- och sjukvårdsreform de prioriterar om de bara får välja en under nästa mandatperiod.

Aida Hadzialic (S), Daniel Bernmar (V) och Anna Starbrink (L) berättar för Altinget om vilka hälso- och sjukvårdsreformer de kommer att prioritera om de får chansen. Plus lite till.
Aida Hadzialic (S), Daniel Bernmar (V) och Anna Starbrink (L) berättar för Altinget om vilka hälso- och sjukvårdsreformer de kommer att prioritera om de får chansen. Plus lite till.Foto: Anders Löwdin/Vänsterpartiet/Liberalerna/Collage Altinget
Josefin LingströmMarie Lundahl

Vilken reform blir det – och varför?

Altinget har frågat politiktopparna i kommun, region och riksdag om den viktigaste reformen att genomföra under nästa mandatperiod inom omsorgsområdet. De får bara välja en.

Daniel Bernmar (V)
Daniel Bernmar (V) Foto: Vänsterpartiet
Daniel Bernmar (V), oppositionskommunalråd i Göteborg

– Sex timmars arbetsdag med bibehållen lön. Ingen enskild reform har större möjlighet att förbättra livet för så många i vårt samhälle. Att förkorta arbetstiden skulle förbättra arbetsvillkoren, minska arbetslösheten och skapa en bättre balans mellan fritid och arbete.

Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00