Om  
Monica Rodrigo

Ekobrottsmyndighetens generaldirektör slutar

Monica Rodrigo lämnar sitt uppdrag som Ekobrottsmyndighetens generaldirektör när förordnandet löper ut nästa år. ”Jag vill hinna göra något annat innan jag går i pension”, säger hon.

Monica Rodrigo har tidigare varit generaldirektör på Rättsmedicinalverket.
Monica Rodrigo har tidigare varit generaldirektör på Rättsmedicinalverket.Foto: Mikael Gustavsen
Miranda Olsson

Monica Rodrigo har arbetat på Ekobrottsmyndigheten i sammanlagt 13 år. Innan hon blev generaldirektör 2018 ledde hon Rättsmedicinalverket i samma roll.

– Jag är mycket stolt över att ha fått leda myndigheten de här åren. Ekobrottsmyndighetens uppdrag att bekämpa den ekonomiska brottsligheten är viktigare än någonsin. Den ekonomiska brottsligheten göder den grova organiserade brottsligheten som utmanar vår demokrati och det här behöver vi fortsätta bekämpa tillsammans med andra, säger hon i ett pressmeddelande.

Rodrigo har själv sagt till regeringen att hon inte vill ha förlängt när hennes förordnande löper ut i februari nästa år.

– Anledningen är att jag vill hinna göra något annat innan jag går i pension. Regeringen och jag är överens i frågan, säger hon.

Nu är det upp till regeringen att hitta en efterträdare. Monica Rodrigo har dock gått med på att stanna på myndigheten till dess att en ny generaldirektör har utsetts.

Nämnda personer

Monica Rodrigo

Avgående generaldirektör Ekobrottsmyndigheten
Juristexamen (Stockholm uni. 1985)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00