Efter slopad digitaliseringsstrategi – Skolverket får nytt uppdrag

Regeringen går inte vidare med Skolverkets digitaliseringsstrategi. I stället ska myndigheten ta fram rekommendationer om lärverktyg, med syfte att ge elever mer lästid och mindre skärmtid.

Regeringen vill att Skolverket särskilt ska beakta remissvaren på myndighetens digitaliseringsstrategi, samt uppdraget om översyn av digitalisering i förskolan när myndigheten utformar rekommendationerna.
Regeringen vill att Skolverket särskilt ska beakta remissvaren på myndighetens digitaliseringsstrategi, samt uppdraget om översyn av digitalisering i förskolan när myndigheten utformar rekommendationerna.Foto: Fredrik Sandberg/TT, Jessica Gow/TT
Rebecka Prahl

Regeringen vill att Skolverket tar fram rekommendationer om val och användning av lärverktyg i undervisningen. Tanken är att det ska fungera som ett stöd för lärare och ska införas i stället för en digitaliseringsstrategi.

– Det här blir närmare undervisningsnivån än vad syftet var med digitaliseringsstrategin, säger Tommy Lagergren, avdelningschef på Skolverket, till Altinget och fortsätter: 

– Det är inte så oväntat att vi får ett nytt uppdrag. Regeringen har signalerat att man vill ha något annat än en digitaliseringsstrategi som ju den tidigare regeringen gav Skolverket i uppdrag att ta fram. 

Altinget logoUtbildning
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget utbildning får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00