Om  
Lars Lööw
Maria Mindhammar

Efter gd-tappet: Han ska leda Arbetsförmedlingen

Maria Mindhammar lämnar Arbetsförmedlingen för att i stället leda Migrationsverket. I väntan på en ny gd tar överdirektör Lars Lööw över.

Maria Mindhammar börjar som ny generaldirektör för Migrationsverket från och med den 18 september. Då tar överdirektören över på Arbetsförmedlingen.
Maria Mindhammar börjar som ny generaldirektör för Migrationsverket från och med den 18 september. Då tar överdirektören över på Arbetsförmedlingen.Foto: Ali Lorestani/TT, Jonas Ekströmer/TT
Miranda Olsson

Maria Mindhammar har varit generaldirektör för Arbetsförmedlingen sedan 2019. På onsdagsmorgonen meddelade regeringen att hon nu tar över som ny generaldirektör på Migrationsverket.

– Maria Mindhammar har på ett förtjänstfullt sätt lett Arbetsförmedlingen genom den reformering av myndigheten som påbörjades under förra mandatperioden. Jag vill tacka henne för hennes insatser och önska lycka till i det nya uppdraget, säger arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) i ett pressmeddelande.

Från och med den 18 september tar i stället myndighetens överdirektör Lars Lööw över som vikarierande generaldirektör. Han har arbetat på Arbetsförmedlingen sedan 2020 och har som särskild utredare bland annat lett utredningen om ett statligt huvudmannaskap för personlig assistans.

Regeringen kommer inom kort inleda rekryteringen av en ny generaldirektör.

Läs också

Nämnda personer

Lars Lööw

Generaldirektör Arbetsmiljöverket
jur. kand. (Stockholms uni. 1991)

Maria Mindhammar

Generaldirektör Migrationsverket
Jurist (Lunds uni., 1987)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00