Om  
Martin Lindqvist

Efter 26 år – SSAB:s vd lämnar företaget

Martin Lindqvist började på SSAB 1998 och har varit vd sedan 2011. Nu avgår han och lämnar företaget för att satsa på en styrelsekarriär.

”Jag är oerhört glad över att ha haft förmånen att få vara med om denna fantastiska resa”, säger Martin Lindqvist i ett pressmeddelande.
”Jag är oerhört glad över att ha haft förmånen att få vara med om denna fantastiska resa”, säger Martin Lindqvist i ett pressmeddelande.Foto: SSAB
Albin Bohlin

Under Martin Lindqvists elva år vid rodret har företaget, bland annat, satsat på att ställa om till fossilfri produktion i företagets anläggningar.

– SSAB har utvecklats till ett börsbolag med globala marknader och en stark finansiell ställning. Martin har varit avgörande för att bygga det företag som SSAB är i dag och för att driva på för en omställning till fossilfri produktion, säger Lennart Evrell, styrelseordförande för SSAB, i ett pressmeddelande.

Nu lämnar Martin Lindqvist SSAB och har en uppsägningstid på sex månader, men stannar kvar till en efterträdare är utsedd.

– Vid någon tidpunkt måste man kliva av och för mig är den tidpunkten nu. Jag kommer framöver att ägna mig mer åt styrelseuppdrag och rådgivande roller, säger han.

Nämnda personer

Martin Lindqvist

Vd och koncernchef SSAB
Civilekonom (Uppsala uni.)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00