De prisas av Energieffektiviseringsföretagen

Energieffektiviseringsföretagen (EFF) har utsett Umeå energi/Energitjänster till Årets framtidsföretag 2020. Egil Öfverholms-priset, EEF:s hederspris för energieffektivisering, går till Mari-Louise Persson

 

Årets framtidsföretag tilldelades med motiveringen:

”Årets framtidsföretag har länge verkat i framkanten inom sin bransch med en stor lyhördhet för sina kunders, samhällets och klimatets bästa. Företaget var tidigt ute med att hyra ut solceller, erbjuda smart fjärrvärme och smartahemlösningar och är en starkt drivande kraft för ökad energi- och resurseffektivitet inom en bransch i förändring. Umeå energi/Energitjänster får priset, årets framtidsföretag, för det sätt man kombinerar lyhördhet mot kund med ett tydligt samhällsansvar som visar vägen mot ett mer energi- och resurseffektivt samhälle.”

Hederspriset för energieffektivisering tilldelades med motiveringen:

”Mari-Louise energi verkar aldrig ta slut. Den kunnighet och obrutna kraft att driva på utvecklingen inom energieffektivisering hon uppvisar är imponerande. Genom hennes roller inom Uppsala kommun, Boverket, Uppsala universitet och nu på Riksbyggen är vi många som mött hennes positivism och engagemang i dessa frågor. Vi är övertygande om hennes långsiktiga arbete gett genomslag och starkt bidragit till att föra ut energieffektivisering i både debatt och praktik. Av dessa anledningar vill vi ge Mari-Louise den uppmärksamhet som hon så väl förtjänar.”

Priserna tilldelades under EEF:s digitala glöggmingel.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00