Drygt två miljarder till polisen

BUDGET. Regeringen vill öka anslaget till Polisen med 2 miljarder kronor för 2018. Åren därefter ska anslaget öka ytterligare. 

Enligt regeringen överstiger den nya satsningen ”väsentligen” Polismyndighetens egen begäran och är den största som gjorts på polisen under 2000-talet.

Regeringen menar att tillskottet under 2018 motsvarar kostnaden för cirka 2 200 polisanställda och ger förutsättningar för ökad trygghet och fler uppklarade brott. Regeringen hoppas också att resurserna ger myndigheten förutsättningar att förstärka arbetet mot terrorism och den gränspolisiära verksamheten.

– Svenska poliser gör ett fantastiskt arbete varje dag för att bekämpa och förebygga brott. Nu gör regeringen en stor satsning för fler polisanställda, bättre arbetsmiljö och karriärvägar. Tryggheten ska öka och fler brott ska utredas och klaras upp. Jag vill att alla polisanställda ska känna samhällets stöd och uppskattning och få de förutsättningar de kommenterar, statsminister Stefan Löfven i ett pressmeddelande.

Samtidigt ger regeringen också Polismyndigheten i uppdrag att tillsammans med de fackliga organisationerna hitta sätt för att förbättra arbetsmiljön och skapa fler karriärvägar för polisanställda.

Forrige artikel Folkhälsomyndigheten: Pensionärer bör ej vallfärda till Mecka Næste artikel Jakten inledd på 216 björnar