”Det finns fördelar med att bostadsfrågorna saknas i Tidöavtalet”

Det har snart gått sex månader sedan Kristerssons regering tillträdde. I en längre intervju med Altinget berättar statssekreterare Johan Davidson om en intensiv tid med regeringsbildning, om fördelarna med att bostadspolitiken saknas i Tidavtalet och när nya reformer för bostadspolitiken kan väntas. 

Sedan i slutet på oktober är Johan Davidson statssekreterare på nya infrastruktur och landsbygdsdepartementet där bostadsfrågorna ligger. 
Sedan i slutet på oktober är Johan Davidson statssekreterare på nya infrastruktur och landsbygdsdepartementet där bostadsfrågorna ligger. Foto: Louise Carlsson Örning
Louise Carlsson-Örning

Efter sex år på Svensk handel, bland annat som chefsekonom, är Johan Davidson tillbaka på Regeringskansliet. Denna gång som infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlsons (KD) högra hand. Han beskriver en delvis turbulent första tid på det nya infrastruktur- och landsbygdsdepartementet. 

– Det var väldigt mycket och väldigt intensivt den första perioden. Det var turbulent rent tidsmässigt, en ordnad process så klart, men väldigt mycket som måste ske på kort tid. Det är alltid väldigt speciellt vid ett regeringsskifte, säger han. 

Det var väldigt mycket och väldigt intensivt den första perioden. Det var turbulent rent tidsmässigt.

Johan Davidson, Statssekreterare

Senast han befann sig i regeringskorridorerna var 2013, då som biträdande samordningschef på statsrådsberedningen. Det vill säga i det som var Alliansens samordningskansli, en erfarenhet som nu är en viktig fördel i hans roll då mycket av organisationen som byggdes upp under Alliansperioden har återanvänts i den samordning som sker mellan regeringspartierna och Sverigedemokraterna. 

Altinget logoBo och Bygg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget bo och bygg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00